<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2024 136

Як врятувати гортензії від слимаків: садівники поділилися корисним лайфгаком

Слимаки становлять загрозу для більшості рослин у саду, і гортензії не є винятком. На щастя, є спосіб відлякати їх та одночасно стимулювати цвітіння.

9518e2706b9455eb751aa395d88bbb30_16.04.24

Слимаки люблять харчуватися старим матеріалом та організмами, що розкладаються, але якщо цього немає, вони з'їдять практично будь-яку рослину. Пише ТСН. 

Слимаки можуть стати справжньою проблемою за прохолодних і вологих умов. Вони ненаситні і за ніч можуть зжерти цілу грядку саджанців або позбавити листя дорослу рослину.

Вони також швидко розмножуються і можуть давати до трьох поколінь на рік. Кожен із них здатен виробляти 400 яєць на рік.

Еxpress.co.uk підсумував думки досвідчених садівників та описав найдієвіший спосіб позбутися слимаків.

Щоб позбутися слимаків, досвідчені садівники рекомендують використовувати яєчну шкаралупу як стримуальний засіб. На їхню думку, вам потрібно створити бар'єр, щоб стримати їх, і яєчна шкаралупа змінює правила гри. Слимаки не повзатимуть шкаралупою. Її гострі краї допомагають відлякувати слимаків.

Щоб створити захисний бар'єр для гортензій, розбийте яйце і спробуйте видалити внутрішню оболонку. Потім розсипте яєчну шкаралупу довкола ваших гортензій. Проте майте на увазі, що під дощем шкаралупа швидко втрачає свою ефективність.

Яєчна шкаралупа не лише відлякує від слимаків, а й дає рослині необхідну порцію кальцію. Він допомагає зміцнити клітинні стінки, гарантуючи, що гортензії залишаться міцними та здоровими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як врятувати гортензії від слимаків: садівники поділилися корисним лайфгаком 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2024 136
Еще материалы раздела «Суспільство»