<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2024 203

Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"

Загалом найближчого тижня погода в Україні буде нестійкою.

8GWHQuf8Cxj8cMNBPvhQNMZ6mwh5nInTFe8haoXT_16.04.24

Найближчого тижня погода в Україні буде нестійкою, з коливаннями температури й атмосферного тиску, а також дощами, грозами та поривчастим вітром. А у другій половині тижня навіть ймовірні заморозки. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич. Пише УНІАН. 

За його словами, погода в Україні очікується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця.

"Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях", - каже синоптик.

Тепло, за його словами, розподілиться країною вкрай нерівномірно. Зокрема, південно-східні регіони перебуватимуть в аномально теплій повітряній масі, а на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

"Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі", - попереджає Ігор Кібальчич.

Погода 16 квітня

У вівторок, погода в Україні буде нестійкою. Пройдуть короткочасні дощі у більшості областей, крім південної та центральної частини України. Подекуди можливі грози. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-0 м/с. У північних та західних областях вночі буде +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. У південних, центральних та східних областях вночі +11...+16 °С, а вдень +23...+28 °С.

Погода 17 квітня

У середу, за дними Ігоря Кібальчича, у більшості областей, окрім південно-східної частини, пройдуть дощі. Місцями опади будуть інтенсивними. Не виключені й локальні грози. У Приазов'ї та на Донбасі вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Вночі у західних та північних областях температура знизиться до +2…+7 °С, на південному сході +10…+15 °С. Вдень повітря прогріється до +9…+14 °С, а на південному сході стовпчики термометрів покажуть +18…+25 °С.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2024 203
Еще материалы раздела «Суспільство»