<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.04.2024 303

Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл

Одразу після закінчення Великого посту християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Традиційно на святковий стіл ставлять багато м'ясних страв, зокрема готують домашню ковбасу зі свинини.

932069b66458d4be32078cd2decbe08b_19.04.24

Домашню ковбасу завжди кладуть до великоднього кошика, щоб освятити разом з паскою та іншими смачними наїдками. Кулінарка Світлана Юрченко поділилася своїм рецептом м'ясної страви на святковий стіл. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свинина з салом (ошийок) - 1,5 кг

часник - 3-5 зубчиків

чорний мелений перець - 1 чайна ложка

сіль - 1 столова ложка

бульйон - 200 мл

холодна вода - 2,5 л

лавровий лист - 2 шт.

перець чорний горошком - 15 шт.

перець духмяний горошком - 15 шт.

сіль - 1 чайна ложка

Готувати домашню ковбасу зі свинини доволі просто, хоча рецепт і потребує довготривалої підготовки:

  1. Ошийок потрібно нарізати мілкими кубиками (щоб м'ясо легше нарізалося, потримайте його пів години в морозильній камері). Додайте спеції, добре вимішайте руками протягом 10 хвилин.
  2. Поступово додайте бульйон. Начиняти підготовлені оболонки потрібно лише тоді, коли м'ясо з'єднається волокнами в єдину масу. Залиште ковбаски на ніч у холодильнику.
  3. Обмотайте миску з ковбасою харчовою плівкою, яку потрібно проколоти в декількох місцях. Вставте ємність до каструлі з водою, додайте сіль, спеції та зачекайте, щоб вода закипіла. Тоді зменште вогонь до найменшого та варіть пів години. Не забувайте знімати піну. Так потрібно робити з кожним окремим кільцем ковбаси.
  4. Тоді підсмаже ковбасу на сковороді або поставте до розігрітої

Оценка материала:

5.00 / 2
Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.04.2024 303
Еще материалы раздела «Суспільство»