Життя та Стиль
Суспільство
Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл
Одразу після закінчення Великого посту християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Традиційно на святковий стіл ставлять багато м'ясних страв, зокрема готують домашню ковбасу зі свинини.
![932069b66458d4be32078cd2decbe08b_19.04.24](https://data.kontrakty.ua/cache/www/450,0/images/stories/FOTOS_NEW/932069b66458d4be32078cd2decbe08b_19.04.24.jpeg)
Домашню ковбасу завжди кладуть до великоднього кошика, щоб освятити разом з паскою та іншими смачними наїдками. Кулінарка Світлана Юрченко поділилася своїм рецептом м'ясної страви на святковий стіл. Пише ТСН.
Інгредієнти
свинина з салом (ошийок) - 1,5 кг
часник - 3-5 зубчиків
чорний мелений перець - 1 чайна ложка
сіль - 1 столова ложка
бульйон - 200 мл
холодна вода - 2,5 л
лавровий лист - 2 шт.
перець чорний горошком - 15 шт.
перець духмяний горошком - 15 шт.
сіль - 1 чайна ложка
Готувати домашню ковбасу зі свинини доволі просто, хоча рецепт і потребує довготривалої підготовки:
- Ошийок потрібно нарізати мілкими кубиками (щоб м'ясо легше нарізалося, потримайте його пів години в морозильній камері). Додайте спеції, добре вимішайте руками протягом 10 хвилин.
- Поступово додайте бульйон. Начиняти підготовлені оболонки потрібно лише тоді, коли м'ясо з'єднається волокнами в єдину масу. Залиште ковбаски на ніч у холодильнику.
- Обмотайте миску з ковбасою харчовою плівкою, яку потрібно проколоти в декількох місцях. Вставте ємність до каструлі з водою, додайте сіль, спеції та зачекайте, щоб вода закипіла. Тоді зменште вогонь до найменшого та варіть пів години. Не забувайте знімати піну. Так потрібно робити з кожним окремим кільцем ковбаси.
- Тоді підсмаже ковбасу на сковороді або поставте до розігрітої
Оценка материала:
Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл19.04.2024