<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.04.2024 164

Російський експорт до Китаю скоротився через санкції США, — Bloomberg

Російський експорт до Китаю впав на 16% у березні на тлі збільшення санкцій США щодо Пекіна. Таке зниження спостерігається вперше з середини 2022 року.

Про це пише Bloomberg.

Різке скорочення експорту до Росії є численні погрози США щодо посилення санкцій проти банків та підприємств, які підозрюються у сприянні Росії щодо вторгнення в Украну.

У Росії таке різке зниження експорту називають тимчасовим, адже, за інформацією джерел Bloomberg, Путін може порушити питання збільшення обсягів торгівлі з Китаєм на зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном у травні.

За даними китайської митниці, експорт Китаю в Росію в березні впав майже на 16% порівняно з минулим роком. Торік обсяг торгівлі між Росією та Китаєм досяг рекордних показників — він становив 240 мільярдів доларів.

Це було пов'язано з китайським імпортом російської нафти та китайським експортом автомобілів, промислового обладнання та електроніки до Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російський експорт до Китаю скоротився через санкції США, — Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.04.2024 164
Еще материалы раздела «Економіка»