<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.04.2024 219

Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд

В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного.

Про це повідомила заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко.

«Роботодавці хочуть приймати ветерана на роботу, оскільки він має хороші лідерські якості, стресостійкість, витривалість, вміння знаходити рішення. Попри це, з досліджень ми бачимо, що близько 30% ветеранів мають статус безробітного», – сказала Дорошенко.

Вона зазначила, що одна з причин, про яку кажуть ветерани, – їм некомфортно повертатися у середовище цивільних чи на попереднє місце роботи, бо вони звикають підпорядковуватися своєму командиру, працювати зі своїми побратимами. Дорошенко зауважила, що частина з них готова відкривати власну справу, розвивати власний бізнес, запрошувати своїх побратимів на роботу.

Водночас, за її словами, хтось хоче працювати як найманий робітник. Заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду наголосила, що для цього роботодавцям потрібно розробляти форми адаптації ветеранів.

«Треба вміти знаходити можливості для ветерана, користуватися новим досвідом, показати йому, що з військової кар'єри можна адаптувати свої компетенції в цивільне життя», – підкреслила Дорошенко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.04.2024 219
Еще материалы раздела «Економіка»