<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.04.2024 333

Українцям нагадали, які прилади найбільше споживають електроенергію

У зв'язку з пролемами в енергосистемі, українцям нагадали, які з приладів, що використовуються майже щодня, найбільше споживають електроенергії.

Про це заявив керівник компанії YASNO Сергій Коваленко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис в Facebook.

"Ось дивиться цифри. Тепер множити на кількість квартир і розумієте вплив кожного з нас…", - розповів він.

Судячи з інфографіки, куди увійшли близько 12 побутових приладів, які використовують українці, найбільше електроенергії витрачає електрична плита, на другому місці - праска, на третьому - фен. В ТОП-5 увійшли також електрочайник, на п'ятому місці з одним показником зпоживання опинились обігрівач, бойлер та пилосос.

Найменьше споживання зафіксували у кондиціонера та пральної машини.

Ситуація зі світлом в Україні

18 квітня в енергосистемі України спостерігається дефіцит електроенергії, який, за даними енергетиків, збережеться протягом усієї доби. Україна залучила екстрену допомогу від операторів системи передачі союзників - Румунії, Польщі та Словаччини.

До того ж через дефіцит в енергосистемі можуть застосовувати графіки обмежень потужності, які стосуватимуться бізнесу та промислових підприємств. При цьому, як розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, поки в Україні не очікуються графіки відключень для побутових споживачів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українцям нагадали, які прилади найбільше споживають електроенергію 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
19.04.2024 333
Еще материалы раздела «Суспільство»