Життя та Стиль
Суспільство
Фунчоза з куркою та овочами: популярний рецепт азійської кухні
Фунчоза – традиційна страва азійської кухні, яку ще називають скляною локшиною. Вона не розварюється, а після приготування стає прозорою, наче скляні нитки, але водночас м'якою.
Для приготування куряче м'ясо обсмажте з болгарським перцем, цибулею і морквою, потім з'єднайте з готовою локшиною, приправами, соєвим соусом, свіжими огірками та зеленню. Пише ТСН.
Інгредієнти
Фунчоза - 200 г
філе куряче - 400 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець болгарський - 1 шт.
огірок свіжий - 2 шт.
часник - 3 зубки
соус соєвий - 4 ст. л.
Олія - 50 г
паприка солодка мелена - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
кунжут
- Фунчозу залийте окропом і залиште на п'ять хвилин. Потім відкиньте її на друшляк, промийте під холодною водою та залиште, щоб рідина стекла.
- Куряче філе промийте та обсушіть. Наріжте соломкою.
- Овочі помийте і почистьте.
- Цибулю наріжте півкільцями, перець болгарський – соломкою, моркву натріть по-корейськи на тертці. Часник і зелень подрібніть, огірки наріжте соломкою.
- На розпечену сковороду налийте половину олії. Викладіть куряче філе та обсмажте на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекладіть його до миски і закрийте.
- Налийте на цю сковороду олію. Викладіть цибулю, моркву, часник та обсмажте на середньому вогні до м'якості. Додайте болгарський перець, соєвий соус, паприку, чорний перець, посоліть та обсмажте ще п'ять хвилин.
- З'єднайте куряче філе, обсмажені овочі, зелень, огірки та фунчозу. Перемішайте. Викладіть на тарілку і посипте кунжутом.
- Куряче м'ясо можна використовувати будь-яке.