<
НОВИНИ ДНЯ: Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.04.2024 203

Глава МВФ назвала основну мету програми з Україною

Програма Міжнародного валютного фонду з Україною на 2023-2027 роки передбачає надання 15,1 доларів. Але головне - це підтримка всіх країн.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг у Вашингтоні.

"Ми виділили кошти за нашою програмою вже втретє, але найважливіша роль нашої програми полягає в тому, що вона є каталізатором фінансової підтримки України", - сказала вона.

За її словами, програма мобілізує 122 млрд доларів протягом чотирьох років. "Це дає українській владі передбачуваність того, що фінансування буде. І мені було дуже приємно вислухати вчорашні заяви на круглому столі щодо України. Підтримка України залишається стабільною. Це твердо", - додала вона.

Георгієва нагадала про 50 млрд євро від ЄС. "Адміністрація США прагне підтримки Конгресу від України. Активізуються багато інших країн, Японія, Канада, Великобританія, Південна Корея. Список довгий", - сказала вона.

Глава МВФ зазначила, що в Україні "ми бачимо чудову рішучість економічної команди та українського народу мати економіку, що функціонує, незважаючи на війну".

"У нас є програма з Україною на суму 15,1 млрд доларів. У березні ми дуже успішно завершили наш третій огляд. І це показує, що Україна спромоглася протистояти вкрай тривожній силі війни. Зростання становить 5,3%, інфляція - 3,2 %, збирання податків - близько 36% ВВП", - повідомила Георгієва.

Вона повідомила, що зараз МВФ оцінив потреби України на цей рік у 42 млрд доларів. "Ми впевнені, що ці потреби буде задоволено", - сказала вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава МВФ назвала основну мету програми з Україною 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
19.04.2024 203
Еще материалы раздела «Економіка»