<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
22.04.2024 318

Ці фішки перетворюють iPhone 15 на професійну кінокамеру

Хочете знімати відео на iPhone 15 як справжній профі? Це можливо, адже новий смартфон Apple має разючі можливості для фільмування. Достатньо знати кілька секретних налаштувань камери — і ви відчуєте себе професійним оператором.

Вибирайте максимальну роздільну здатність 4K 60 FPS

Найпростіший спосіб поліпшити якість відео — перемикнутися на знімання з роздільною здатністю 4K з частотою 60 кадрів за секунду. Це забезпечує неймовірну деталізацію і плавність картинки. Але коли ви тільки вирішили замовити iPhone 15, за замовчуванням його формат запису відео може бути виставлений на 4К 30 FPS або навіть 1080p. У цьому випадку в налаштуваннях камери виберіть пункт «Запис відео» і клікніть на опцію «4K з 60 кадр/с.». Однак врахуйте, що такі ролики займають багато пам'яті, тому регулярно очищайте сховище смартфона.

Використовуйте режим Action mode для стабілізації відео

Якщо ви часто знімаєте на ходу або під час активних дій, вмикайте на iPhone 15 спеціальний режим Action mode. Він відмінно стабілізує відео, прибираючи тряску і тремтіння. Для цього перейдіть у режим відео в застосунку «Камера» і натисніть на іконку з чоловічком, що біжить. Найкраще цей режим працює за хорошого освітлення, але його можна залучити і в темряві через налаштування «Камери».

Увімкніть функцію поліпшеної стабілізації

Для ще більшої плавності та стабільності відео на iPhone 15 є функція «Поліпшена стабілізація». Вона трохи кадрує зображення по краях, але при цьому помітно прибирає тряску під час знімання в русі. Як правило, поліпшена стабілізація ввімкнена за замовчуванням, але перевірте її в налаштуваннях «Камери» про всяк випадок. Enhanced Stabilization відмінно підходить для фільмування під час ходьби та бігу.

Залучайте «Сітку» і «Рівень»

Будь-який професіонал знає про правило третин — розміщення важливих об'єктів знімання на умовних лініях, що ділять кадр на 9 частин. iPhone 15 дає змогу відобразити напрямну сітку на екрані, щоб ви завжди будували гармонійну композицію. Увімкнути її можна в налаштуваннях «Камери», розділ «Композиція». Там же знайдете нову функцію iOS 17 — інструмент вирівнювання «Рівень». Він допомагає тримати горизонт рівним і уникати завалених кадрів. Знімайте з цими «помічниками» — і ваші ролики завжди радуватимуть око.

Експериментуйте з відключенням HDR-відео

Попри всі переваги технології HDR, іноді вона робить відео на iPhone занадто контрастним і насиченим, з неприродними кольорами. Якщо хочете більш нейтральну і природну картинку, спробуйте вимкнути HDR у налаштуваннях камери в розділі «Запис відео». Порівняйте результати з HDR і без — і вирішіть, який варіант вам більше до душі. Як бачите, з iPhone 15 можна знімати по-справжньому професійне відео — було б бажання освоювати нові функції. Пробуйте різні налаштування, режими та креативні способи, вивчайте роботи майстрів — і одного разу ваші ролики збиратимуть мільйони переглядів!

Оценка материала:

5.00 / 3
Ці фішки перетворюють iPhone 15 на професійну кінокамеру 5.00 5 3
Прес-релізи / IT та зв'язок
22.04.2024 318
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»