<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.04.2024 215

НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України

Національний банк України покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України на кінець 2024 року до 43,4 млрд доларів. У січні НБУ очікував 40,4 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення НБУ.

Згідно з оновленим прогнозом, наприкінці 2025 року резерви становитимуть 44,3 млрд доларів, наприкінці 2026 року - 39,3 млрд доларів.

Як зазначив на брифінгу голова НБУ Андрій Пишний, "порівняно з попереднім прогнозом суттєво послабився ризик недостатності міжнародного фінансування в цьому році, однак ризики ритмічності його надходження зберігаються".

За його словами, у березні від міжнародних партнерів надійшло близько 9 млрд доларів, що дало змогу наростити міжнародні резерви до майже 44 млрд доларів.

Крім того, упродовж останніх днів Україна отримала позитивні новини зі США про схвалення пакета військової та фінансової допомоги. Також надійшов черговий транш від ЄС у розмірі 1,5 млрд євро.

"Ураховуючи це, Україна може розраховувати на 38 млрд доларів зовнішньої бюджетної допомоги цього року", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
25.04.2024 215
Еще материалы раздела «Економіка»