<
НОВИНИ ДНЯ: Ніжний банош зі сметаною. Автентичний рецепт, який підкорить ваше серце  У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією  Військовозобов'язані українці за кордоном: чи повертатиме Європа громадян призовного віку до України  У Росії два пасажирські літаки не долетіли до місця призначення: що сталося  За вуха не відтягнеш. Смачна запіканка з макаронами, яку миттєво "зметуть" зі стола  Де саме Леонардо да Вінчі створив "Мону Лізу": дослідники відкрили таємницю  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.04.2024 385

Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.

88cde53ed9c7e290c25cdbce750fdd34_28.04.24

Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень. Пише ТСН. 

Інгредієнти

ребра свинячі - 500 г

картопля - 3 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

щавель свіжий - 150 г

яйце - 4 шт.

вода - 2,5 л

олія - 2 ст. л.

сіль

зелень (кріп, петрушка)

Приготування:

  1. Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
  2. Варіть м'ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м'ясо.
  3. Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
  4. Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
  5. До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
  6. На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м'якості.
  7. Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
  8. До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

Поради:

  • Подавайте зелений борщ зі сметаною.

Оценка материала:

5.00 / 4
Рецепт зеленого борщу зі щавлем 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
28.04.2024 385
Еще материалы раздела «Суспільство»