<
НОВИНИ ДНЯ: Очікування та реальність у магазинах: що варто знати споживачам при покупці продуктів на вагу  Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня  РФ скидає бомби на власну територію: розвідка Британії назвала причини  "Дуже швидко переб'ють": чи підуть російські окупанти в повторний наступ на Київ  Політолог пояснив, чому на ядерні погрози Путіна вже майже ніхто не реагує  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня   Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путінавсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.04.2024 211

Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в ефірі телемарафону.

В новому пакеті фінансування від США на майже 61 млрд доларів, як нагадав Шмигаль, передбачено 7,5 млрд доларів прямої бюджетної допомоги.

"Це та частина "бюджетного пазлу", якої нам не вистачало, щоб закрити дефіцит бюджету до кінця цього року. Фактично, ми точно впевнені, що цього року і наступного року ми профінансуємо всі соціальні платежі, всі пенсії, всі субсидії. Тобто все, що держава має виконати, ми будемо виконувати вчасно та в повному обсязі. Власне, американська допомога дає нам впевненість в виконанні цих зобов'язань на 100%", - пояснив прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.04.2024 211
Еще материалы раздела «Економіка»