<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Європа
01.05.2024 168

Боррель розкритикував Грузію через застосування сили проти протестувальників

Грузія є країною-кандидатом на вступ до Європейського союзу (ЄС) й повинна забезпечити право на мирні зібрання для своїх громадян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт верховного представника Європейського союзу у закордонних справах та політиці Жозепа Борреля.

"Я рішуче засуджую насильство проти протестувальників у Грузії, які мирно протестували проти закону про іноземний вплив. Грузія є країною-кандидатом на вступ до ЄС, я закликаю її владу забезпечити право на мирні зібрання, застосування сили для їх придушення є неприйнятним", - заявив Боррель.

Варто пояснити, що в Грузії знову розпочались протести через намір парламенту ухвалити законопроєкт щодо "іноагентів". Відповідний крок також викликав обурення з боку Європейського союзу та НАТО й раніше. Офіційні особи погрожували Тбілісі тим, що закон може стати перешкодою на шляху Грузії до ЄС.

В середині квітня грузинський парламент, в рамках першого читання, підтримав вищезгаданий законопроєкт. Вчора ж, 30 квітня, в країні знову спалахнули протести, які зрештою переросли у сутички з правоохоронцями. Наразі відомо, що під час мітингів було затримано 63 громадян. Зокрема 6 поліцейських отримали поранення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Боррель розкритикував Грузію через застосування сили проти протестувальників 5.00 5 2
Політика / Європа
01.05.2024 168
Еще материалы раздела «Європа»