НОВИНИ ДНЯ: Привіт морозам: в Україні змінюється погода  Антонов повідомив, на скільки готовий другий літак "Мрія"  Коли закінчиться війна в Україні: базовий прогноз МВФ  Синоптики дали прогноз на останній робочий тиждень грудня  Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ дистанційний модуль ведення вогню: подробиці  Трамп може примусити Україну укласти мир з Росією – Financial Times  Зеленський провів перестановки серед послів: хто втратив та отримав посадувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.05.2024 344

Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю

Щоденне питання “Що можна приготувати на вечерю” стає викликом для багатьох сімей.

0569137e69185af806ae1ebb69aaa48f_03.05.24

Не знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса? У цій добірці ви знайдете три рецепти простих і смачних страв. Пише ТСН. 

Варіанти пропонує видання “Коліжанка”.

Соковите філе індички, запечене в духовці

Соковите філе індички, запечене в духовці, доповнене пекучим часником, каррі і оливковою олією — це дієтична страва, яка має прекрасні смакові характеристики, як в холодному вигляді, так і в гарячому. Таке м’ясо ідеально підходить для бутербродів, а також його можна подати як основну страву.

Час готування — 4 год. 30 хв.

Час приготування — 10 хв.

Порції — 8.

Інгредієнти:

  • Філе індички — 700 г
  • Оливкова олія — 1 ч.л.
  • Часник — 4 зубчики
  • Розмарин — 1 гілочка
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Базилік сушений — за смаком
  • Каррі — за смаком
  • Насіння коріандру — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком.

Процес приготування:

1. Промите філе заливаємо великою кількістю солоної води і залишаємо на дві години, а після закінчення часу виймаємо і насухо промокаємо серветками.

2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і розрізаємо кожен на 3-4 скибочки, приправи змішуємо з оливковою олією.

3. Шпигуємо м’ясо часниковими шматочками, старанно натираємо масляною сумішшю зі спеціями.

4. Загортаємо індичку в фольгу (нещільно) і запікаємо 20 хвилин при температурі 250 градусів. Після закінчення термічної обробки, залишаємо м’ясо в духовці до повного охолодження.

5. Ніжну і соковиту птицю розрізаємо на слайси і дегустуємо. Смачного!

Рублені котлети з курячої грудки

Рублені котлети з курячої грудки — це простий і перевірений спосіб приготування птиці так, щоб вона не була сухою. Для цього нам знадобиться ріпчаста цибуля, трохи борошна і ваші улюблені приправи для вишуканості.

Час готування — 40 хв.

Час приготування — 15 хв.

Порції — 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче — 300 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Яйця — 1 шт.
  • Борошно — 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова — 1-2 ст.л.
  • Часник гранульований — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком.

Процес приготування:

1. Перед початком готування промиваємо м’ясо і даємо час обсохнути, цибулю чистимо.

2. Озброюємося гострим ножем і нарізаємо птицю дрібними кубиками.

3. Нарізаємо цибулю кубиками і з’єднуємо продукти в глибокій тарілці.

4. В ту саму ємність розбиваємо яйце.

5. Підсипаємо до курки борошно, гранульований часник, перець і сіль.

6. Масу перемішуємо і формуємо котлети. Викладаємо напівфабрикати на деко, змащене маслом, і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин з одного боку і 10 хвилин — з іншого.

Тушкована капуста з м’ясом на пательні

Тушкована капуста з м’ясом на пательні — це неймовірна смачна ідея для ситної, але водночас легкої вечері, яка сподобається всім рідним. Попри те, що в рецепті використовується свинина, готова страва містить в собі лише 101 калорію на 10 грам.

Час готування — 40 хв.

Час приготування — 15 хв.

Порції — 2.

Інгредієнти:

  • Капуста — 250 г
  • Свинина — 200 г
  • Морквина — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Лист лавра — 1 шт.
  • Вода — 100 мл.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений —за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо і просушуємо, ріжемо на шматочки.

2. Знімаємо шкірку і лушпиння з овочів, нарізаємо цибулю і морквину півкільцями. Невеликими пелюстками ріжемо зубчик часнику.

3. На розігрітій олії обсмажуємо свинину до золотистості, додаємо овочеву нарізку, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.

4. Капусту тоненько шинкуємо.

5. Перекладаємо капустяну соломку до решти інгредієнтів, приправляємо сіллю, перцем і лавром. Заливаємо воду і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні протягом 20-25 хвилин.

6. Розкладаємо ароматну страву по порційних тарілках. Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.05.2024 344
Еще материалы раздела «Суспільство»