НОВИНИ ДНЯ: У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  Синоптики попереджають про різкі температурні гойдалки по всій Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.05.2024 367

Рецепт заварної лимонної паски

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски.

977104bb110d5b381cdb5354db97dd94_04.05.24

Рецепт заварної лимонної паски. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Молоко - 250 мл

Борошно - 550 г

Цукор - 140 г

живі дріжджі - 40 г

яйця - 2 шт.

жовтки - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

олія - 1 ст. л.

сіль дрібна

цедра 1 великого лимона

лимонний курд

родзинки - 100 г

білок - 50 г

цукор - 80 г

мигдальне борошно - 30 г

мигдальні пластівці

  1. До 125 г теплого молока (не вище 30 градусів) додати дріжджі та 1 ст. л цукру, вимішати, накрити та дати підійти (10-15 хв.).
  2. Закип‘ятити 125 г молока та залити ним 50 г борошна. Швидко перемішати та охолодити.
  3. Додати заварну масу до опари, вимішати і дати ще раз підійти (10-15 хв.).
  4. Яйця та жовтки збити з цукром до стійкої пишної маси.
  5. До опари додати яєчну суміш та 500 г борошна. Замісити тісто (до гладкого та елестичного стану!)
  6. Додати масло кімнатної температури (щоб було м‘яким!) та ложку олії і ще раз добре вимішати (у комбайні мішати загалом 30 хв)
  7. Накрити та дати підійти годину-півтори.
  8. Тісто, яке добряче підійшло (на відео видно), поділити на 5 порцій та додати родзинки, легенько обімнути та викласти у змащені маслом форми (в мене паперові, діаметром 8,5 см).
  9. Дати тісту ще раз добре підійти (30 хв.).

10. Приготувати франжипан: вимішати ложкою білок, цукор та борошно, та акуратно викласти (бажано кондитерським мішком) на пасочки, посипати мигдалем.

11. Випікати у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, запхати пасочки, а потім зменшити до 160 градусів (режим верх-низ без конвекції).

12. Випікати приблизно 40 хвилин.

13. Охолодити, а потім начинити лимонним курдом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт заварної лимонної паски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.05.2024 367
Еще материалы раздела «Суспільство»