<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.05.2024 248

НБУ заборонив банкам, ломбардам, страховим компаніям проводити операції з товарами подвійного призначення

Національний банк України заборонив банкам і небанківським  фінансовим установам приймати від українців у заставу товари подвійного призначення.

Про це йдеться на сайті НБУ.

"Йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях та включені до Єдиного списку товарів подвійного використання в додатку до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 року № 86 (зі змінами)", - зазначив Нацбанк.

Цю заборону ввели для виконання рішення РНБО про боротьбу із наслідками азартних ігор. Рішення НБУ набере чинності 4 травня.

Перелік товарів подвійного призначення є на сайті Державної служби експортного контролю.

До цього переліку входять, зокрема, різні види зброї та озброєння, дрони, електроніка, комп'ютери, різні датчики і лазери, навігаційне обладнання тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ заборонив банкам, ломбардам, страховим компаніям проводити операції з товарами подвійного призначення 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
03.05.2024 248
Еще материалы раздела «Економіка»