<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.05.2024 367

Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами

Салат "Мімоза" – популярна страва на столах українців. Але якщо замінити всього лише один його інгредієнт, можна отримати набагато яскравіший смак.

6c7240d8ff86f69435710efef6ca6567_06.05.24

До класичного рецепту салату "Мімоза" входять консервовані сардини. Але якщо замінити цей один інгредієнт, то страва вийде не лише смачнішою, але й кориснішою, менш калорійною та доступнішою за ціною. Пише ТСН. 

Замість однієї банки сардин візьміть 300 г відвареного курячого філе, яке потрібно нарізати дрібними кубиками. Всі інші компоненти салату готуються так само, як і зазвичай.

Відварені яйця потрібно натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати та підсмажити до золотавого кольору, а картоплю й моркву відварити і теж натерти. Всі шари салату викладаються за класичною схемою: спочатку картопля, потім курятина, морква, знову картопля і курятина. Кожен з них заправляється майонезом (можна взяти дієтичний), а зверху салат притрушується яйцями.

Якщо ви не хочете втрачати "рибний" смак салату, замініть сардину на тунець у власному соку. Він корисніший і менш калорійний.

Замінити можна й інші інгредієнти. Так, за бажанням можете замість відвареної моркви використовувати свіжі огірки. А майонез замінити сметаною або грецьким йогуртом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.05.2024 367
Еще материалы раздела «Суспільство»