НОВИНИ ДНЯ: Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідка  Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  "Катастрофічно не вистачає": нардеп пояснив збільшення виплат до 200 тис. грн  Китай представив гіперзвукову ракету за ціною "Шахеда", яка б'є на 1300 кмвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.05.2024 403

Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез

Часниковий соус "Айолі" - один з головних "конкурентів" звичайного майонезу, адже він пікантний та дуже смачний. Втім, не всі готують його вдома, адже думають, що це важко. Насправді ж зробити "Айолі" можна усього за декілька хвилин.

_d8da2d6ba656f199142ef4a3921c7aef_650x410_09.05.24

Як приготувати соус вдома, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт "ЯбПоїла".

Домашній "Айолі" - швидкий рецепт

Для того, аби приготувати цей іспанський соус, вам знадобиться блендер. Зазвичай "Айолі" готують на оливковій олії, але цей рецепт більш простий та бюджетний. До того ж вам не доведеться майже годину подрібнювати та перетирати часник у ступці, як цього вимагають правила приготування "класичного" соусу.

Тож, візьміть такі продукти:

  • 200 мілілітрів рафінованої олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 куряче яйце
  • дрібку солі.

Почнемо приготування. Наріжте часник та покладіть його у чашу блендера, потім додайте дрібку солі, виливайте олію та обережно вбийте туди яйце.

Опустіть занурювальний блендер на дно, аби він накрив жовток. І починайте збивати майбутній соус. Блендер не підіймайте до тих пір, поки не побачите, що рідина почала білішати та загущуватися.

Якщо ж ви піднімете блендер занадто рано, до яйця одразу потрапить багато олії, через що соус не зіб'ється. Коли "Айолі" стане густим та однорідним - перекладіть його у соусницю або ж подавайте на стіл на власний розсуд.

"Це краще за будь-які магазинні майонези, а готується простіше не буває і всього з кількох інгредієнтів", - зазначили автори рецепта.

Соусом можна заправляти салати, також "Айолі" подають до м'яса та риби. Мало того, ви можете експериментувати та додавати його до інших закусок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.05.2024 403
Еще материалы раздела «Суспільство»