<
НОВИНИ ДНЯ: Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 20-26 травня 2024 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.05.2024 236

Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів

Більшість "класичних" салатів, які подають до столу, не обходяться без ковбаси або картоплі. Втім, існує безліч цікавих та дуже смачних варіантів, які можна приготувати навіть зі звичайних продуктів, як-от салат з печінкою, рецептом якого поділилася фуд-блогерка MariiAm.

_8cff758886e4294cbe02549cdb165aad_650x410_09.05.24

У чому користь печінки та як приготувати смачний салат, розповідає РБК-Україна (проект Styler).

Під час написання матеріалу було використано джерела: відео з Instagram блогерки, допис з Facebook-сторінки дієтолога Оксани Скиталінської.

Як приготувати салат з печінкою

Ця смачна страва готується дуже просто. Для зручності візьміть велику миску, куди викладайте інгредієнти, аби потім легко їх перемішати. Для приготування вам знадобляться такі продукти:

  • відварена печінка - 500 грамів
  • цибуля - 1 штука
  • морква - 1 штука
  • мариновані гриби - 300 грамів
  • яйця - 3 штуки
  • сіль та зелень - на смак
  • легкий майонез або домашній соус - на смак.

Просто наріжте печінку, додайте до неї обсмажену до готовності "піджарку" з моркви та цибулю, нарізані відварені яйця та мариновані гриби. Потім заправте салат соусом та можете подавати святкову страву, яка підходить і для звичайного дня, до столу. На смак можете додати трохи солі та зелені.

У чому користь печінки

За словами Скиталінської, цей продукт має чимало корисних властивостей.

Печінка багата на:

  • вітаміни групи В, особливо В16, В6, В9, В12 та інших (вони нормалізують обмін речовин, сприяють виробленню енергії, позитивно впливають на роботу мозку, захищають від інфарктів)
  • холін та інозитол (які рятують печінку людини від накопичення жиру, а судини від холестерину)
  • вітамін А, залізо та амінокислоти й корисні мікроелементи (які покращують процеси обміну речовин та нормалізують гормональний фон).

"Печінка є незамінним компонентом харчування при залізодефіцитній анемії. Щоб залізо краще засвоювалося, страву з печінки добре поєднати із чимось кислим і багатим на вітамін С: склянкою настою шипшини, апельсином, яблуками, салатом із свіжої або квашеної капусти", - розповідала дієтолог.

Оценка материала:

5.00 / 2
Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.05.2024 236
Еще материалы раздела «Суспільство»