Життя та Стиль
Суспільство
Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт
Якщо ви любите випічку з м'ясом, то вам сподобаються домашні чебуреки, приготовані на заварному тісті. Воно утримує соковиту начинку, не рветься, а під час обсмажування здимається бульбашками.
Для приготування вам знадобляться окріп, борошно, фарш та спеції. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 400 г
вода (окріп) - 200 г
олія - 3 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
фарш свинячий - 400 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
вода - 100мл.
перець чорний мелений
сіль
зелень (петрушка, кінза)
олія
- У кип'ячену воду додайте сіль, перемішайте. Влийте її в просіяне борошно, додайте олію і замісіть тісто. Покладіть у харчову плівку та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури. Тісто розділіть на 16 частин, скачайте в кульки та накрийте плівкою.
- Цибулю очистіть і помийте. Зелень промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
Для начинки:
- М'ясо з цибулею перекрутіть у м'ясорубці. Додайте воду, зелень, перець та сіль. Перемішайте.
- На робочій поверхні, злегка присипаній борошном, розкатайте кожну кульку в тонкий коржик. Викладіть начинку та добре з'єднайте краї.
- Смажте чебуреки на розпеченій сковороді у великій кількості олії, на середньому вогні, з двох боків до золотистої скоринки. Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Поради:
- М'ясо можна використовувати будь-яке.