<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в історії: шокувальні деталі справи американського злочинця Трампа  У Зеленського підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю  Дощ, місцями гроза та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 2 червня  Нестійка погода: українцям дали прогноз на початок літа  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правилвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.05.2024 268

Як приготувати пухкі пундики

Пундики – це улюблені ласощі з дитинства. Вони виходять пишними, хрусткими зовні та м'якими всередині. Зараз у магазинах продаються готові пундики, але їхній смак не зрівняється з домашніми.

0955deaee4ebf7ac65b41424aa8b9ab0_10.05.24

Тісто виходить не надто солодке, тому виріб щедро посипте цукровою пудрою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 400 г

Молоко - 150 мл

Яйце - 1 шт.

дріжджі свіжі - 25 г

вершкове масло - 40 г

цукор - 2 ст. л.

ванільний цукор - 10 г

сіль - щіпка

олія

цукрова пудра

  1. У велику миску влийте тепле молоко. Додайте цукор, ванільний цукор та дріжджі. Перемішайте вінчиком, щоб розчинився цукор. Накрийте рушником та поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  2. Потім додайте яйце, розтоплене тепле вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть м'яке, еластичне тісто. Сформуйте з тіста кулю та перекладіть у миску. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину, поки воно не збільшиться вдвічі. Тісто, що підійшло, обімніть руками і перекладіть на робочу поверхню, присипану злегка борошном.
  3. Розкатайте тісто в пласт завтовшки 1,5 сантиметра. Формою виріжте кола, а в них меншою формочкою - малі кола. Залишіть для підняття тіста на 15 хвилин.
  4. У глибоку сковороду влийте олію, вона повинна доходити до середини пундика. Добре розігрійте, опускайте пончики в олію і смажте з двох боків до золотистого кольору. Викладайте на паперову серветку, щоб стік зайвий жир. Готові пундики посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Дріжджі можна використовувати сухі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати пухкі пундики 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.05.2024 268
Еще материалы раздела «Суспільство»