НОВИНИ ДНЯ: Хмарно, місцями дощ і туман: якою буде погода в Україні 8 грудня  Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  В Україні планують збільшити кількість військових капеланів  Чи будуть морози та сніг в Україні цієї зими — прогноз синоптикині  У Держдепі США засумнівалися у партнерстві з Євросоюзом: за що критикуютьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.05.2024 526

Ніжний банош зі сметаною. Автентичний рецепт, який підкорить ваше серце

Карпатський банош - популярна українська справа, яку багато хто куштував. Втім, не усі готують її вдома, адже думають, що це важко. Насправді ж приготувати ніжний та смачний банош дуже легко. До того ж увесь процес триватиме усього декілька хвилин - нічого складного!

Як приготувати ніжний банош, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт кулінара Євгена Клопотенка.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 літр сметани (обирайте жирну, як мінімум 20%)
  • 140 грамів кукурудзяної крупи
  • половина чайної ложки солі
  • 150 грамів бринзи
  • шкварки (за бажанням).

Почнемо приготування. Візьміть сотейник та вилийте туди усю сметану, поставте каструлю на вогонь. Доведіть сметану до кипіння, але поступово. Вогонь має бути не дуже сильним. Потім додайте туди сіль.

Поступово вмішуйте кукурудзяну крупу, але при цьому зменшіть вогонь, аби він був слабеньким. Постійно помішуйте, аби банош мав рівномірну консистенцію.

Варіть страву протягом 7-10 хвилин. А коли сметана з крупою загусне, жир відділиться - його треба злити. Потім вимикайте вогонь, ніжний банош на сметані готовий.

Перед подачею страви на стіл додайте бринзу. Також можна покласти у банош шкварки. Подавати цю смакоту краще гарячою, коли страва стане холодною, вона буде вже не настільки смачною.

Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, як зробити "швидкі" мариновані грибочки.

Окрім цього, нещодавно стало відомо, як приготувати унікальні бульб'яні пироги з підливою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ніжний банош зі сметаною. Автентичний рецепт, який підкорить ваше серце 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.05.2024 526
Еще материалы раздела «Суспільство»