<
НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про вишівсі новини дня
28.01.2024 199

Як правильно повернути товари, придбані в кредит

В Україні споживач має право протягом 14 календарних днів з дня укладення договору про споживчий кредит відмовитися від нього, у тому числі у випадку отримання ним грошових коштів.

Як пояснюють на сайті Держпродспоживслужби. Цю можливість надає норма статті 15 Закону України «Про споживче кредитування».

Про намір відмовитися від договору про споживчий кредит споживач повідомляє кредитодавця у письмовій формі (у паперовому вигляді або у вигляді електронного документа, створеного згідно з вимогами, визначеними Законом України "Про електронні документи та електронний документообіг") до закінчення 14-денного строку з дня укладення договору про споживчий кредит.

Таким чином, якщо споживач вирішив обміняти/повернути в порядку статті 9 Закону України «Про захист прав споживачів» товар належної якості, придбаний у кредит, він повинен в першу чергу звернутися до кредитодавця із заявою про відмову від договору про споживчий кредит, а вже потім до продавця із заявою про повернення товару.

У відомстві нагадали, що у випадку порушення прав, споживачі можуть звернутися до Держпродспоживсужби та її територіальних органів. Також споживачі можуть захистити свої права в судовому порядку у відповідності до статті 22 Закону України «Про захист прав споживачів».

Оценка материала:

5.00 / 1
Як правильно повернути товари, придбані в кредит 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
28.01.2024 199
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»