НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.05.2024 322

Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"

Прохолода та дощі, які тримаються в Україні сьогодні, 14 травня, ще трохи побудуть в країні – проте вже скоро травневий "льодовиковий період" має закінчитись. Ближче до кінця тижня показники температури по країні знову зростуть до +20° вдень та +12° вночі.

f4b6e62695af9eae4d966da7a680c0b7_15.05.24

Про це для NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха. Пише apostrophe.ua.

Вона зауважила, що ще впродовж цього тижня необхідно буде "утеплюватись", адже до України надійде прохолодне повітря, тому і температурні показники будуть відповідні:

"Переважають такі ж синоптичні процеси, як і в попередні дні. Продовжує надходити прохолодна повітряна маса, тому температурні показники ще не будуть такими високими, як хотілося б".

Проте експертка також зауважила, що вже наприкінці тижня стовпчики термометра мають дещо підвищитись.

На тижні погода буде хмарною, можливі опади – їх варто очікувати лише у південно-східних та частково центральних областях. А ось до північних областей короткочасні дощі дістануться лише в четвер, 16 травня.

Вже цієї ночі 14 травня, подекуди в країні будуть заморозки на поверхні ґрунту – від 0° до -5° у західних і північних областях, а також на Вінниччині. Проте ближче до кінця тижня заморозки мають відступити. Що стосовно температури вдень – синоптикиня прогнозує не вище +16° вдень. Лише на заході, зокрема на Закарпатті, повітря буде дещо теплішим – від +17° до +22° вдень.

Вже з 16 травня температура має підвищуватись – у західних та південних областях вдень буде до +14-19°.

Експертка також зауважує, що 17 травня погода в країні буде переважно хмарною та без опадів, а вже в п’ятницю, 18 травня, у західних, північних і подекуди в центральних та східних регіонах можливі локальні короткочасні дощі. Вночі температура сягатиме до +4-9° (17 травня) та +12° (18 травня). А в денні години можна буде розраховувати на +20°.

Наостанок Птуха прогнозує: "Є тенденція до нестрімкого підвищення (температури – "Апостроф"). Не буде якоїсь літньої спеки, але вже очікуємо, що таких низьких температур, як маємо зараз, не станеться".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка погода буде в останній місяць весни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.05.2024 322
Еще материалы раздела «Суспільство»