<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.05.2024 363

Як економити електроенергію в умовах її здорожчання: ефективні поради

Як, дотримуючись простих правил, зекономити на світлі.

fe2a78f22aa01b2a7dad33a54c75553c_18.05.24

Розповідаємо, як можна зекономити та не платити великі гроші за світло. Пише ТСН. 

Насамперед це можна зробити в домашніх умовах, скоротивши споживання електроенергії.

Правила, системне виконання яких дозволить заощадити до 15% електроенергії

  • Залишаючи приміщення, завжди вимикайте світло.
  • Регулярно протирайте лампочки та плафони. Мало хто знає, що пил здатен «з'їдати» до 20% світла.
  • Використовуйте світлодіодні енергоощадні лампочки.
  • Боротьба з пилом та брудом на вікнах також допомагає зекономити електроенергію - частіше їх мийте, щоб природне світло потрапляло до приміщення  і не доводилося лишній раз вмикати освітлення.
  • Щоб зекономити на роботі кондиціонера у спеку,  вночі відчиняйте вікна, а вдень їх завішуйте.  Відчинені вночі вікна допоможуть знизити температуру, а завішені вдень штори —  збережуть прохолоду.
  • Регулярно розморожуйте холодильник. Якщо на стінках пристрою утворюється лід та сніг, це підвищує його енергоспоживання на 15-20%. Також не ставте в холодильник гарячі страви. У такому разі, щоб підтримати задану температуру, холодильник витрачатиме набагато більше електроенергії.
  • Повністю відключайте побутову техніку від мережі. Такі прилади, як телевізор, мікрохвильова піч, електрочайник працюють  у фоновому режимі, тобто витрачають електроенергію, навіть коли ними не користуються.
  • Не залишайте комп’ютер у режимі очікування на цілий день чи ніч. В такому стані його можна залишати, якщо ви відлучаєтесь від робочого місця на декілька хвилин.
  • За можливості використовуйте прилади із позначками «А» або «А+», які  допоможуть заощадити до 30-50% електроенергії.
  • Переведіть бойлер на економний режим. Важливо своєчасно виконувати техобслуговування пристрою.
  • Побутові прилади, що стоять близько один від одного, накопичують електроенергію, забезпечте оптимальну відстань між ними.  Холодильник не повинен близько стояти біля плити, колонки, бойлера для нагрівання води, нагрівача чи батареї.
  • Нарешті влітку спробуйте прати в холодній воді, для цього зараз існує безліч спеціальних засобів.  Таким чином ви зможете запобігати вицвітанню одягу та заощадите на електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як економити електроенергію в умовах її здорожчання: ефективні поради 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.05.2024 363
Еще материалы раздела «Суспільство»