НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
18.05.2024 260

Який штраф загрожує за користування телефоном за кермом

Водії за кермом мають дотримуватися правил дорожнього руху. Під час керування транспортним засобом забороняється користуватися телефоном без спеціальної гарнітури.

У Патрульній поліції Києва зазначили, що використання засобів зв’язку дозволяється за допомогою спеціальної гарнітури або мультимедійної системи автомобіля, що дає змогу не відволікатися від керування транспортним засобом.

Відповідно до пункту 2.9 (д) ПДР України, водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці.

«За таке порушення передбачена адміністративна відповідальність — штраф у розмірі 510 гривень», – йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Який штраф загрожує за користування телефоном за кермом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
18.05.2024 260
Еще материалы раздела «Автоклуб»