НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2024 623

Кабмін ухвалив рішення щодо оновлення даних в ТЦК для українців за кордоном

Українські чоловіки, що наразі перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані в ТЦК онлайн.

_telefon_gettyimages_1271979337_003176c23ba71cdf545cafb3c69e830c_650x410_19.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову Кабміну.

Кабмін прийняв постанову про реалізацію експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном.

Метою експериментального проекту є забезпечення можливості виконання особами військового обов’язку, зокрема в частині дотримання правил військового обліку.

Як оновити дані перебуваючи за кордоном

Для уточнення облікових даних особі необхідно встановити електронний кабінет призовника на електронний пристрій та пройти електронні ідентифікацію та автентифікацію з використанням електронного підпису.

Після чого необхідно внести свої дані разом з відомостями про:

  • прізвище,
  • власне ім’я та по батькові,
  • дату народження,
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків,
  • серію чи номер паспорта громадянина України

Надалі внесені дані автоматично передаються до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних та резервістів засобами електронного кабінету.

Що відбувається після оновлення даних

За результатами уточнення облікових даних, особа автоматично отримує відомості з Реєстру чи військовообліковий документ в електронній формі.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця, за рішенням МЗС України, закордонні дипломатичні установи припинили надавати консульські послуги чоловікам призовного віку.

Детальніше про обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном - можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Однак, сьогодні, 17 травня, в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що закордонні українські дипломатичні установи з 18 травня відновлять прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку. Однак є нюанс.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін ухвалив рішення щодо оновлення даних в ТЦК для українців за кордоном 5.00 5 2
Політика / Україна
19.05.2024 623
Еще материалы раздела «Україна»