НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.05.2024 407

Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають

Омлет - це відмінний варіант для смачного корисного сніданку. Однак ця страва також підходить для перекусу чи навіть на вечерю. Нічого складного у приготуванні омлету немає, однак є декілька важливих секретів, які зроблять цю страву ідеальною.

_snidanok_omlet__ovochi__freepik_com_6801335e004bcd3f0632def2ea731e49_650x410_20.05.24

Як правильно смажити омлет та про які дрібниці часто забувають при приготуванні, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

У підготовці матеріалу використані джерела: Кулінарні поради, Секрети господиньки, Elegant Woman.

З чого роблять омлет

Традиційний омлет - це яйця, трошки молока, сіль та зелень. Однак додавати у цю страву можна ще багато продуктів. Наприклад: куряче м'ясо, овочі, сир, сосиски, цибуля, тунець.

Також можна зробити омлет більш пишним, якщо додати трошки борошна.

Як готувати омлет на сковороді

Яйця та молоко потрібно акуратно змішати вінчиком чи виделкою. Секрет перший - міксер краще не використовувати, щоб страва вийшла більш пишною.

Якщо ви хочете більш щільний омлет, то додайте трохи борошна. Потім додайте сіль та спеції та добре вимішайте.

При додаванні будь-яких інгредієнтів - підготуйте їх завчасно: помийте та наріжте, щоб вони були у вас під рукою.

Готувати слід на добре розігрітій сковороді. Рослинну олію краще замінити на вершкове масло, щоб смаку омлету та аромат були більш насиченими.

Смажити потрібно 2-3 хвилини на сильному вогні, а потім збавити вогонь до мінімуму, а сковороду накрити кришкою. Після цього смажте омлет ще декілька хвилин до повної готовності.

Якщо ви додаєте овочі, то їх потрібно викласти на омлет перед тим, як закрити його кришкою. При додаванні м'яса чи сосисок - спочатку викладаєте на сковорідку їх, смажите 2-3 хвилини, а потім додаєте суміш яйця з молоком.

Як готувати омлет у духовці

У духовці омлет готується трохи довше - до 25 хвилин. Змішайте інгредієнти для страви та розігрійте духовку до 190 градусів.

Візьміть глибоке деко чи сковороду без ручки, змастіть вершковим маслом та перелийте підготовлену суміш. Поставте у духовку на 25 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.05.2024 407
Еще материалы раздела «Суспільство»