<
НОВИНИ ДНЯ: "Хай краще завод буде законсервований": голова Житомирського ТЦК оскандалився заявою щодо мобілізації  Погоду вихідними визначатиме циклон: прогноз на 15 та 16 червня  Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо  Перед Самітом миру Китай просуває у світі власний план щодо війни в Україні – Reuters  "Став плюс". У ГУР розпочали масштабну кампанію з рекруту цивільних  Україну у вихідні накриє циклон. Синоптик дала прогноз на весь уїкенд  У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізаціївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.05.2024 228

Слойки з полуницею: простий рецепт

Для слойок використовуйте готове листкове тісто, а для соковитості начинки візьміть свіжу і вимиту полуницю.

Хрумке легке тісто чудово гармонує з ароматною солодкою ягодою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове - 500 г

полуниця свіжа - 200 г

цукор - 2 ст. л.

яйце (жовток) - 1 шт.

  1. Полуницю переберіть, обірвіть хвостики, промийте під проточною водою і наріжте на половинки.
  2. Листкове тісто заздалегідь розморозьте в холодильнику. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто трохи розкатайте і розріжте на прямокутники. Викладіть на одну половину полуниці та посипте їх цукром. На другій половині прямокутника зробіть посередині по три надрізи. Накрийте начинку другою половиною з надрізами та защипніть краї виделкою. Жовток збийте з однією чайною ложкою води, змастіть слойки і присипте цукром.
  3. Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин.

Поради:

  • Щоб сік не сильно витікав, полуницю можна посипати крохмалем.
  • За бажанням слойки посипте цукровою пудрою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Слойки з полуницею: простий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.05.2024 228
Еще материалы раздела «Суспільство»