<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.05.2024 264

Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня

Чого чекати від погоди найближчими днями.

pRk1AfLx9VFIkZqT0K1hLRT6bYvDakK6s4VhhcL8_22.05.24

Цього тижня в Україні встановиться по-літньому тепла погода із комфортними температурами. На більшій частині країни переважатиме суха сонячна погода без опадів. Пише hvylya.net.

Про це повідомила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха у коментарі NV.

Погода в Україні до кінця травня

Вона також попередила, що локальні короткочасні дощі та грози прийдуть у західні області, особливо на Закарпаття та Прикарпаття. Погоду там формуватиме циклон над Центральною Європою.

Невеликі дощі вдень до п'ятниці можливі також на північному сході - у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. А у п'ятницю, 24 травня, опади поширяться на південні регіони.

Птуха заспокоїла, що дощі вже будуть "літніми" – опади будуть недовгими та проходитимуть місцями.

Температура повітря найближчими днями очікується досить однорідною: вночі +9+14, а вдень +22+28. Трохи прохолодніше буде у Карпатах та на морському узбережжі – не вище +24.

У вихідні, з 25 травня, в Україні переважно без опадів, лише вночі на південному заході та вдень на заході можуть пройти короткочасні дощі з грозами. Нічні температури підвищаться +11+17, а вдень повітря прогріється до +27.

Подібна тепла погода протримається і на початку нового тижня, проте на заході та півдні періодично йтиме дощ.

Птуха зазначила, що через дефіцит опадів починають турбуватися аграрії, оскільки в деяких регіонах спостерігається нестача вологи у ґрунті. Також у країні зберігається високий рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, що раніше Гідрометцентр спрогнозував посуху в Україні – у яких регіонах і коли.

погода у Києві

Синоптик Гідрометцентру спрогнозувала, що у Києві та низці інших областей метеорологічне літо вже настало – середньодобова температура перейшла за позначку +15. У столиці до четверга переважатиме суха сонячна погода, а у п'ятницю можливий невеликий короткочасний дощ із грозою. Температура повітря вночі становитиме +12+16, а вдень - +25+27.

Оценка материала:

5.00 / 1
Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.05.2024 264
Еще материалы раздела «Суспільство»