Життя та Стиль
Суспільство
Стегно індички, запечене в духовці: рецепт смачної гарячої страви
Приготуйте соковиту, апетитну страву без особливих зусиль і клопоту, замаринувавши м'ясо на ніч, а потім запікайте в духовці. Розріжте на порційні шматки і подавайте з будь-яким гарніром або овочами.
![7ab899fa862605461d16bdf5ece36332_24.05.24](https://data.kontrakty.ua/cache/www/450,0/images/stories/FOTOS_NEW/7ab899fa862605461d16bdf5ece36332_24.05.24.jpeg)
В основі страви – просякнуте маринадом стегно індички, який надасть йому неповторного смаку. Вона підійде як на святковий стіл, так і на обід у родинному колі. Пише ТСН.
Інгредієнти
стегно індички - 1 кг
часник - 5 зубчиків
соєвий соус - 3 ст. л.
сухий часник - 1 ст. л.
паприка мелена солодка - 1 ч. л.
Гірчиця - 1 ч. л.
Олія - 3 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Стегна індички вимийте та просушіть паперовим рушником. Трохи відокремте шкіру від м'яса, але не знімайте її.
- У мисці з'єднайте соєвий соус, сухий часник, паприку, гірчицю, олію, перець і сіль. Перемішайте.
- Часник очистіть та наріжте пластинами.
- У м'ясі зробіть надрізи, нашпигуйте його пластинами часнику і добре натріть маринадом. Відправте в ємність, накрийте плівкою і покладіть маринуватися в холодильник на 8-12 годин.
- Викладіть у форму для запікання, накрийте фольгою. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів на одну годину, потім приберіть фольгу, полийте стегно індички, соком, що виділився, і запікайте ще 20 хвилин до золотистої скоринки.
Поради:
- Щоб перевірити готовність, проткніть стегно в товстій його частині. Якщо сік прозорий, то м'ясо готове.