НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.05.2024 284

Феєрія смаку! Соковиті українські сальники: як їх приготувати за старовинним рецептом

Незвичайна та смачна страва сальники - це м'ясні "роли", запечені у духовці. Історія цієї страви походить з Кіровоградщини та Черкащини, а ще багатьох областей у Центральній Україні.

_ekrana_2024_04_02_v_18_27_28_c98d52e6f5223583cb8d01c9038bafa1_650x410_26.05.24

Як приготувати українські сальники, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на рецепт Ганни Козлової, розміщеного на Shuba.

Для рецепта вам знадобиться нечастий на наших кухнях інгредієнт - свиняча сітка. Її ми використаємо як обгортку, щоб сформувати смачні м’ясні роли з багатою начинкою - сальники. Для начинки, крім печінки, потрібна склянка гречки об’ємом 250 мл. А далі залишиться тільки запекти цю смакоту в духовці.

Що вам буде потрібно:

  • Жирова сітка - 600 г
  • Свинина - 300 г
  • Печінка яловича - 1 кг
  • Гречана крупа - 1 склянка
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - до свого смаку
  • Сіль - до свого смаку

Як готувати українські сальники

Свинячу сітку потрібно вимочити у холодній воді, промити та нарізати на квадратики 10 на 10 см.

Гречку варимо до готовності. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком, обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо до гречки.

М'ясо та печінку потрібно перемолоти та з'єднати з охолодженою гречкою та цибулею, посолити та поперчити, добре перемішати.

У шматочки сітки викладаємо фарш і загортаємо, як голубці, викладаємо сальники на деко.

Ставимо деко у гарячу піч на 15 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і ще десь 20 хвилин готуємо.

Смачного!

А ще писали про те, як готувати українські сичики за старовинним українським рецептом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Феєрія смаку! Соковиті українські сальники: як їх приготувати за старовинним рецептом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.05.2024 284
Еще материалы раздела «Суспільство»