<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
25.05.2024 276

У Києві відкрили новий міст: Кличко запропонував "йти гуляти"

Будівництво мосту почалося ще 2021 року, а його конструкції привезли до столиці лише за кілька тижнів до початку війни.

2749ad6a93bfb57975c726820b84e52c_25.05.24

Новий Міст-Хвиля над Дніпром, який з'єднує острів Оболонський з парком "Наталка", вже відкритий для пішоходів. Пише ТСН. 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Уже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці — на острів Оболонський. Зʼєднує острів з набережною Оболоні та парком "Наталка" дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору, пішохідний міст. Звели його за кошти меценатів — іноземних та українських", – розповів мер.

Кличко додав, що мостобудівні конструкції виготовили на "Азовсталі" і привезли до столиці за кілька тижнів до початку повномасштабної війни.

Враховуючи складну ситуацію в енергосистемі України, ефектну підсвітку конструкції не вмикатимуть. У нічні часи буде включене лише економне LED освітлення перил для безпеки пішоходів.

Міст-Хвилю почали будувати 2021 року, але після початку вторгнення РФ в Україну, роботи призупинили. Навесні 2023 року вирішили все ж таки добудувати міст і облаштувати рекреаційну зону відпочинку на острові Оболонський.

Нагадаємо, в Києві спалахнула пожежа біля нещодавно збудованого автомобільного з’їзду з Дарницького мосту на Дніпровську набережну. Очевидці повідомили про чорний стовп диму на лівому березі столиці.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві відкрили новий міст: Кличко запропонував "йти гуляти" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
25.05.2024 276
Еще материалы раздела «Столиця»