<
НОВИНИ ДНЯ: Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війнувсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2024 689

В Україні підвищать тариф на електрику: коли ухвалять рішення

Під час встановлення нових тарифів найімовірнішим сценарієм стане використання диференційованого підходу.

0edda3825748d11c4b1715720dce8312_26.05.24

В Україні підвищать тарифи на електроенергію. Рішення ухвалять вже до кінця травня і будуть враховувати обсяги споживання електроенергії. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

"Це питання на розгляді. Сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки. Рішення буде ухвалено в найближчий тиждень - тобто до кінця травня", - наголосив міністр.

За його словами, урядовці розглядають диференційований підхід - залежно від обсягів споживання електроенергії.

Галущенко зауважує, що сьогодні рівень тарифів, особливо враховуючи знищення енергосистеми через удари РФ, не покриває навіть собівартості виробництва.

Як повідомлялося, на українців чекає збільшення податків та тарифів на комуналку. Зокрема, експерти не виключають, що після закінчення опалювального сезону ціна на газ цілком може зрости до 10-11 грн за кубометр.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Україні підвищать тариф на електрику: коли ухвалять рішення 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
26.05.2024 689
Еще материалы раздела «Економіка»