<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Бізнес
Економіка
27.05.2024 299

У Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії – нардепка

Україні потрібно знайти додаткові джерела фінансування армії.

419e992cbece41403618658a86148666_27.05.24

Народна депутатка України та членкиня Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, що уряд розглядає підняття акцизів на тютюн, алкоголь та паливо для можливості подальшого фінансування Збройних сил України. Пише ТСН. 

Про це вона розповіла в ефірі каналу "Київ24".

За її словами, на фінансування армії до кінця 2024 року уряду потрібно віднайти десь 300 млрд гривень – це і зарплати військовим і виконання контрактів з оснащення.

"Текст цей (законопроєкту - ред.) готується. Що в ньому буде – приблизно орієнтуюся, але фінального рішення немає… Де взяти ці гроші – уряд розглядає декілька варіантів. Перший пріоритет – підняття акцизів на тютюн, алкоголь і паливо. Це та група товарів, яка потребує підвищення вже не тільки з точки зору нашого уряду, а і з точки зору наших міжнародних партнерів. На всіх зустрічах звучить – потрібно піднімати розмір підакцизного податку", - розповіла вона.

Нардепка Ольга Василевська-Смаглюк також додала, що до кінця року можливе введення військового збору для ФОП.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України працює над законопроєктом про підвищення військового збору та податку на додану вартість.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії – нардепка 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
27.05.2024 299
Еще материалы раздела «Економіка»