<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті миру  "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛКвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2024 389

Прогноз погоди в Україні до кінця травня: коли чекати дощів і похолодання

Останні 5 днів травня характеризуватимуться здебільшого теплою і навіть спекотною погодою, але дощі синоптики все ж прогнозують.

630_360_1655207862-493_27.05.24

До кінця травня залишилося менше тижня і вже наступної суботи настане календарне літо. З 27 до 31 травня на всій території України спостерігатиметься переважно тепла і навіть спекотна погода. Але протягом решти днів останнього місяця весни синоптики очікують на дощі. Пише ФОКУС. 

Згідно з повідомленням Українського гідрометцентру, у понеділок, 27 травня, на всій території України буде хмарно з проясненнями. На півдні країни, у більшості центральних областей, а також у Карпатах очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. У решті частини України появу опадів не прогнозують. Що стосується температури повітря, то на півдні вдень вона становитиме від 18 до 23 градусів зі знаком плюс, а в інших областях — на рівні від 22 до 27 градусів вище нуля. На сході місцями може бути до +29 градусів. Нічна температура буде на рівні +12...+14 градусів.

У вівторок, 28 травня, погода істотно не зміниться. Згідно з інформацією Українського гідрометцентру, буде мінлива хмарність. Знову очікуються короткочасні дощі на півдні, у деяких західних і центральних областях. Середня температура в Україні буде трохи вищою. Вночі вона становитиме від 14 до 16 градусів тепла, а вдень — від 26 до 28 градусів зі знаком плюс. Найспекотніше буде на півночі та сході України, а найпрохолодніше — на півдні.

У середу, 29 травня, всю територію України, за винятком східних областей, накриють короткочасні дощі. Здебільшого буде мінлива хмарність і температура повітря очікується такою самою, як і попереднього дня. Синоптики прогнозують появу опадів тільки вдень, але не вночі.

У четвер, 30 травня, ситуація з погодою трохи зміниться, адже настане невелике похолодання. І вдень, і вночі майже на всій території України очікуються короткочасні дощі. Їх не буде лише в окремих регіонах на сході та півдні країни. Середня температура повітря вдень знизиться до рівня 21–23 градусів тепла. Прохолодніше буде на заході України, а найтепліше — на сході.

Нарешті в останній день календарної весни, у п'ятницю, 31 травня, по всій території України, за винятком деяких південних областей, удень і вночі синоптики прогнозують короткочасні дощі. Середня температура по країні вдень буде також на рівні +21...+23 градуси. Найспекотніше буде на півдні та сході України.

Як уже писав Фокус, глобальне потепління змушує наш мозок закипати і вчені попередили про нову небезпеку. Зміна клімату на Землі вже становить серйозну загрозу для рослин і тварин. Однак вона також становить небезпеку для певної вразливої групи людей, знищуючи їхній мозок.

Також Фокус писав про те, як уберегти себе від всюдисущих комарів. Комарі рік за роком активізуються в теплу пору, щоб сіяти дискомфорт і поширювати хвороби серед людей. З часом ми підбираємо ефективний захист від них, але важливо вибрати саме дієві методи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прогноз погоди в Україні до кінця травня: коли чекати дощів і похолодання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2024 389
Еще материалы раздела «Суспільство»