НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.05.2024 505

Рокот-крумплі по-закарпатські: дуже швидко, просто й неймовірно смачно

Традиційна закарпатська страва, яка колись прийшла до України з угорської кухні, має свій неповторний колорит. І в кухні Закарпаття вона займає почесне місце поруч з бограчем та баношем. У кожній родині цю страву готують з власними секретами - хтось зі сиром, хтось з салом.

Як готувати рокот-крумплі по закарпатські, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео в YouTube-каналі "Закарпатська Господиня". Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Що вам знадобиться:

  • Картопля - 0,8 кг
  • Яйця курячі - 6 шт.
  • Цибуля - 2 головки
  • Сир твердий - 150 грамів
  • Сметана - 3-4 ложки
  • Домашня ковбаса - 1 шт., орієнтовно 0,5 кг
  • Олія соняшникова - 70 мл
  • За бажанням - зелень петрушки, сіль, перець чорний молотий, паприка

Як готувати рокот-крумплі

Картоплю добре помийте та відваріть у мундирі, трохи посоливши. Як вона остигне, очистіть. Далі відваріть 4 яйця на круто.

Наріжте картоплю кружальцями, товщиною пів сантиметра. Підготуйте форму для запікання, змастіть олією, викладіть перший шар картоплі, додайте спеції до свого смаку.

Далі нарізаємо кружальцями яйця, викладаємо ними другий шар. Потім знову шар картоплі. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Смажимо її з сіллю до гарного коричневого кольору і викладаємо наступним шаром.

Робимо шар з ковбаси, яку ріжемо на шматки 0,3 см. Бажано брати для цієї страви традиційну закарпатську домашню ковбасу - пікницю. Можна брати звичайну домашню ковбасу або навіть шинку.

Наступним шаром - яйця, а на завершення - знову шар картоплі. Все гарно перчимо, солимо, додаємо паприку та улюблені спеції.

Сир натираємо на дрібній тертці, змішуємо з 2 сирими яйцями та майонезом (или сметаной). Посипаємо нашу страву акуратно і рівномірно. Твердий сир можна замінити на бринзу.

Ставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 30-40 хвилин та запікаємо до утворення рум'яної скоринки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Рокот-крумплі по-закарпатські: дуже швидко, просто й неймовірно смачно 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
29.05.2024 505
Еще материалы раздела «Суспільство»