НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.05.2024 356

Помер відомий український актор Богдан Козак

Артиста не стало на 84-му році життя.

b9be745c9fd697577945938bac3d5c41_29.05.24

28 травня, помер відомий український актор, народний артист України Богдан Козак. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Сумну звістку повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Артист пішов з життя 28 травня у Львові. Його не стало у віці 83 років. Причина смерті наразі невідома.

"Сьогодні (28 травня – прим. ред.) на 84 році життя не стало Богдана Козака – однієї з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України. Світла пам'ять світлій людині", - йдеться в повідомленні Максима Козицького.

Зазначимо, Богдан Козак – відомий український актор, режисер та народний артист України. Він жив та працював у Львові. Зокрема, Козак був актором Національного театру імені Марії Заньковецької та викладав у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Він грав у таких картинах, як "Хазяїн", "Павло Полуботок", "Час збирати каміння" та інших. Окрім того, Богдан Козак був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що пішов з життя актор Євген Шумілов. Артист трагічно загинув на фронті, коли захищав пораненого побратима.

Оценка материала:

5.00 / 2
Помер відомий український актор Богдан Козак 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.05.2024 356
Еще материалы раздела «Суспільство»