НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.05.2024 923

Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні

Справжня гуцульська росівниця - це аналог першої страви, яку ми знаємо як капусняк. Але у цьому старовинному рецепті є свої нюанси, які роблять страву неповторно смачною та ароматною.

Як приготувати справжню гуцульську росівницю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Кухня як релакс". Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Що вам знадобиться:

  • Куряче стегенце на бульйон - 1 шт.
  • Шийка свиняча або свиняча вирізка - 200 г
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Капуста квашена - 250 г
  • Крупа кукурудзяна - 160 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Свіжа зелень - кріп та петрушка
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - до вашого смаку
  • Сіль - до вашого смаку

Як готувати гуцульську росівницю

Візьміть стегно куряче, промийте, покладіть в каструлю та залийте 2 літрами води. Додайте трохи солі та зваріть звичайний бульйон. Далі стегно виймаємо, а в бульйон насипаємо кукурудзяну крупу та квашену капусту. Додайте очищену та нарізану кубиками картоплю. Варимо суп на середньому вогні хвилин 40.

Свинячу шийку нарізаємо на невеликі кубики, цибулю подрібнюємо та обсмажуємо до золотистого кольору в невеликій кількості олії, а потім додаємо в суп. Варимо ще 20 хвилин до повного розварювання кукурудзяної крупи та розм'якшення капусти.

За 5 хвилин до готовності додаємо у каструлю лавровий лист та чорний мелений перець. Нарізаємо зелень та додаємо в суп перед зняттям каструлі з вогню.

Оценка материала:

5.00 / 4
Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
31.05.2024 923
Еще материалы раздела «Суспільство»