<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.05.2024 240

У червні працюючі пенсіонери отримають більші виплати

Працюючі пенсіонери, які набули право на перерахунок пенсії, отримають підвищені виплати вже у червні.

Про це повідомляють Контракти.UA з посиланням на Пенсійний фонд України.

"З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяці, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії", - йдеться у повідомленні.

Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у тому числі у січні-лютому 2024 року.

Оскільки відомості про сплату єдиного внеску за перший квартал 2024 року надійшли до державного реєстру соцстрахування у травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме у травні. Перерахунок проведено без додаткового звернення.

"Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці", - зазначили у ПФУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У червні працюючі пенсіонери отримають більші виплати 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.05.2024 240
Еще материалы раздела «Економіка»