<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський  Досліджує історію та опікується музеями. Де зараз лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенковсі новини дня
Політика
Європа
31.05.2024 219

Представник ЄС: Якби не санкції, Росія б заробила на 400 млрд євро більше

Санкції країн Заходу мають величезний вплив на російську економіку. Кремль втратив 400 млрд євро доходів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав спецпредставник Євросоюзу з питань санкцій Девід О'Салліван. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Вони серйозно обмежили доходи, доступні для фінансування цієї війни. За нашими оцінками, Росія має приблизно на 400 млрд євро менше, ніж було б, якби не було санкцій", - сказав він.

Як зазначив О'Салліван, те, що раніше було дуже здоровим профіцитом державного бюджету в Росії, тепер перетворилося на дефіцит: 30% державних видатків йдуть на оборону, близько 6 або 7 відсотків ВВП.

За його словами, важливо відзначити, що це не просто санкції ЄС, це санкції G7, тому ми є частиною дуже великої коаліції найбільш економічно важливих країн світу.

Нагадаємо, ЄС запровадив 13 пакетів санкцій проти Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну в 2022 році. Зараз готується 14-й пакет, який схвалюватиме до кінця червня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Представник ЄС: Якби не санкції, Росія б заробила на 400 млрд євро більше 5.00 5 2
Політика / Європа
31.05.2024 219
Еще материалы раздела «Європа»