<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.06.2024 1288

Слойки з полуницею: простий рецепт

Для слойок використовуйте готове листкове тісто, а для соковитості начинки візьміть свіжу і вимиту полуницю.

Хрумке легке тісто чудово гармонує з ароматною солодкою ягодою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове - 500 г

полуниця свіжа - 200 г

цукор - 2 ст. л.

яйце (жовток) - 1 шт.

  1. Полуницю переберіть, обірвіть хвостики, промийте під проточною водою і наріжте на половинки.
  2. Листкове тісто заздалегідь розморозьте в холодильнику. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто трохи розкатайте і розріжте на прямокутники. Викладіть на одну половину полуниці та посипте їх цукром. На другій половині прямокутника зробіть посередині по три надрізи. Накрийте начинку другою половиною з надрізами та защипніть краї виделкою. Жовток збийте з однією чайною ложкою води, змастіть слойки і присипте цукром.
  3. Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин.

Поради:

  • Щоб сік не сильно витікав, полуницю можна посипати крохмалем.
  • За бажанням слойки посипте цукровою пудрою.

Оценка материала:

5.00 / 3
Слойки з полуницею: простий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
05.06.2024 1288
Еще материалы раздела «Суспільство»