НОВИНИ ДНЯ: Без грошей ЄС економічний колапс України є питанням кількох місяців — The Telegraph  Найбільше падіння за п'ять років: інвестиції в економіку Росії обвалилися  "Переговори потім": Сирський назвав єдину умову для діалогу з РФ  Найбільше з Башкортостану. ЗМІ підтвердили загибель понад 150 000 росіян в Україні  Українські F-16 могли отримати ракети для найдешевшого збиття "Шахедів", - ЗМІ  Яка реальна кількість окупантів воює проти України: Сирський озвучив шокувальні цифри  Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змінвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.06.2024 1051

Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду

Кабачки - один з найпоширеніших та корисних овочів. З нього можна приготувати безліч страв, від салатів до локшини і навіть овочевих фрикадельок. Один з найпростіших варіантів, який зекономить час та зусилля є приготування кабачків в клярі, що надає страві незабутнього смаку.

freepik_com_23212___2cf5265b468a39c07577d7336aa3e498_650x410_06.06.24

Про те, як готувати кабачки в клярі з пивом розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт Shuba. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для кабачків в пивному клярі

Для того, щоб приготувати таку просту закуску, вам потрібні наступні інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;
  • борошно - 140 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • пиво - 150 мл;
  • сушений часник - 5 г;
  • олія - 40 мл;
  • перець - до смаку;
  • сіль - до смаку.

Як готувати кабачки в пивному клярі

Помийте кабачок, приберіть вологу рушником або серветками, та наріжте овоч на кружальця шириною 1 см.

Перекладіть нарізаний кабачок до миски, додайте сіль та перець до смаку, часник - і перемішайте компоненти.

Приготуйте кляр: для цього в миску розбийте яйце, додайте 100 г борошна і сіль. Злегка перемішайте і поступово влийте пиво, не перестаючи перемішувати. Змішайте все до однорідної консистенції.

Насипте в миску решту борошна, обваляйте кабачок, після чого занурте шматочок у кляр. Розігрійте олію на пательні, після чого обсмажте кабачки з кожного боку до золотистої скоринки.

Готові кабачки викладіть на серветку або паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир - і кабачки можна їсти.

До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати панкейки з сиром та шинкою.

А також розповідали, як приготувати сирну закуску за найпростішим рецептом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.06.2024 1051
Еще материалы раздела «Суспільство»