НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.06.2024 215

Зобовʼязання для промисловості імпортувати 80% електроенергії призведе до зупинок підприємств, - експерт

Рішення Кабміну, яке зобов'язує промисловість імпортувати 80% електроенергії, призведе до зупинок підприємств, зростання безробіття та економічного колапсу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента ОП "Укрметалургпром" Олександра Каленкова. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, імпортної електроенергії не вистачить на всі підприємства, а дефіцит спричинить зростання цін у рази.

"Якщо електроенергія буде в такій недостатній кількості, вона зросте багаторазово в ціні. І її все одно не вистачатиме", - наголосив Каленков.

На його думку, це рішення призведе лише до погіршення економічної ситуації та втрати постачання ЗСУ.

"Підприємства зупиняються, люди втрачають роботу, до бюджету не надходять кошти. Це просто спіраль смерті, в яку наші чиновники самі себе заганяють. У цьому плані промисловість – це має бути останнє, що відключається. Не кажучи вже про те, що наша промисловість, наприклад, постачає величезну кількість товарів безпосередньо на оборону. Це рішення повернеться бумерангом - у вигляді підприємств, що закриваються, безробіття і колапсу економіки", - резюмував Каленков.

Як відомо, Кабмін ухвалив зміни до постанови, які передбачають, що будь-який промисловий об’єкт має імпортувати 80% електроенергії для своїх потреб. "Укренерго", зі своєї сторони, гарантує промисловості ще 20%.

Бізнес виступив проти цієї ініціативи, адже ціна за доставку електроенергії через кордон різко підскочить, і підприємствам буде простіше просто зупинитися, чим імпортувати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зобовʼязання для промисловості імпортувати 80% електроенергії призведе до зупинок підприємств, - експерт 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.06.2024 215
Еще материалы раздела «Економіка»