<
НОВИНИ ДНЯ: 20 червня в Україну прийде похолодання: де знизиться температур  Скільки будинків у Києві не відключають від світла: дані ДТЕК  "Наші ресурси скінченні": Клімкін висловився, за яких умов можна буде починати переговори з Росією  Україну 20 червня накриють грози, подекуди град та шквали  Вступна кампанія 2024. Головні правила, про які має знати кожен абітурієнт  Ціни зростуть: скільки коштуватимуть пачка сигарет і стіків до 2028 року  Диктатор злякався? Путін став літати в російські регіони в супроводі винищувачів, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
04.06.2024 2783

Влада Києва заборонила проведення Маршу рівності в метро: що кажуть організатори

"КиївПрайд" наголошує, що ніколи не звертався до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету.

cf6b331f5c246240599159cad8aeec02_05.06.24

"КиївПрайд" ніколи не звертався до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у повідомленні організації у Facebook.

"Сьогодні, після офіційного анонсу Маршу "КиївПрайд 2024", телеграм-канали почали поширювати фейки, які призвели до гострої публічної реакції. Київська міська державна адміністрація відреагувала на ситуацію та випустила відповідну заяву. "КиївПрайд" спростовує інформацію, поширену деякими телеграм-каналами, які пов’язують з недобросовісними політтехнологами. Зокрема, ми наголошуємо, що "КиївПрайд" ніколи не звертався до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету. Ми виступаємо проти втягування "КиївПрайду" в політичне протистояння у столиці", – зазначають в організації.

Організатори заявили, що звернулися до Київської міської військової адміністрації з пропозицією організувати зустріч і погодити різні варіанти проведення Маршу. Проте такої зустрічі не відбулося.

"Зважаючи на високу ймовірність ракетної атаки, ми дійсно розглядаємо метро як основне та найбільш безпечне місце для проведення Маршу, враховуючи, зокрема, позитивний досвід "ХарківПрайду".

"КиївПрайд" 2024" може відбутись у метро у тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену, однак ми як організатори завжди виступаємо за діалог із владою", – додали там.

Раніше повідомлялось, що міська влада Києва не погоджувала проведення Маршу рівності у столичному метрополітені з міркувань безпеки і обмеженого простору і попросила організаторів вибрати інше місце, поклавши на них відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки в разі, якщо захід відбудеться.

Оценка материала:

4.00 / 4
Влада Києва заборонила проведення Маршу рівності в метро: що кажуть організатори 4.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
04.06.2024 2783
Еще материалы раздела «Столиця»