НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
05.06.2024 199

Суд передав ТРЦ Gulliver в управління АРМА: в компанії заявляють про рейдерство

У понеділок, 3 червня, Шевченківський районний суд міста Києва дозволив передачу комплексу Gulliver в управління АРМА, задовольнивши відповідне клопотання Офісу генпрокурора.

2__gettyimages_962612098_80442e1b393c1885a4c5d9bc13d9888b_650x410_05.06.24

Представники Gulliver заявляють, що це рішення грубо порушує процесуальні та матеріальні норми права та фактично означає захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-служби суду та ТРЦ Gulliver. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, менеджмент компанії вказує на грубе порушення процесуальної процедури, оскільки жодних судових рішень, якими б підтверджувалась підозра слідства, не виносилось.

Крім того, у Gulliver акцентують, що в компанії відсутня будь-яка заборгованість перед Державною податковою службою України. А вартість Gulliver у порівнянні з сумою ймовірно несплачених податків є абсолютно не співрозмірною.

"Передача активу Gulliver завдасть шкоди держбюджету, адже при такому рішенні виплати перед державними банками по кредитам будуть призупинені. Йдеться про близько 40 млн грн на місяць", - зазначають представники компанії.

Команда БФК Gulliver у правовому полі продовжуватимемо відстоювати свою позицію в Апеляційному суді, йдеться в офіційній заяві компанії.

Нагадаємо, ТОВ "ТРИ О", у власності і фактичному управлінні якого знаходиться БФК Gulliver, у періоді з 2019 року було сплачено понад 620 млн грн податків. ТОВ "ТРИ О" виконує свої зобов’язання перед державними банками: АТ "Ощадбанк" і АТ "Укрексімбанк".

Так, у 2023 році в погашення кредитних зобов’язань цим банкам було сплачено понад 300 млн грн, а запланований обсяг погашення на 2024 рік становить понад 700 млн грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Суд передав ТРЦ Gulliver в управління АРМА: в компанії заявляють про рейдерство 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
05.06.2024 199
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»