<
НОВИНИ ДНЯ: Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.06.2024 2721

Метеорологи прогнозують новий кліматичний феномен: чи відпочине Земля від аномальної спеки

Очікується, що Ель-Ніньо - природне підвищення температури поверхні в східній і центральній частинах Тихого океану, змінить Ла-Нінья.

1e8a2f83df7b8d01d0736747c72f9f6e_05.06.24

Світові метеорологи прогнозують новий кліматичний феномен, який принесе похолодання, а саме Ель-Ніньо, яке призвело до стрибка глобальних температур і екстремальних погодних умов у всьому світі, зміниться на Ла-Нінья в кінці 2024 року. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація (ВМО).

Ель-Ніньо — це природне підвищення температури поверхні океану в східній і центральній частині Тихого океану, тоді як Ла-Нінья характеризується низькими температурами океану в екваторіальному регіоні Тихого океану і пов’язане з повенями та посухою.

Явище Ла-Нінья спричинить великомасштабне охолодження температури поверхні океану в центральній і східній екваторіальній частині Тихого океану в поєднанні зі змінами тропічної атмосферної циркуляції, а саме вітрів, тиску та кількості опадів.

Водночас повернення до Ла-Нінья не означає, що на світ чекає пауза в довгостроковій зміні клімату, оскільки нагрівання Землі триватиме через парникові гази, що утримують тепло.

Останні девʼять років стали найтеплішими за всю історію спостережень, навіть попри охолоджувальний вплив багаторічного Ла-Нінья, який тривав з 2020 року до початку 2023 року. Ель-Ніньо досяг піку в грудні 2023 року.

За словами очільника делегації ВМО на сесії ООН зі зміни клімату в Бонні Ко Барретта, екстремальність погоди й надалі буде посилюватися через надлишок тепла та вологи в нашій атмосфері.

Нагадаємо, 2024 року кліматичні показники засвідчили найтепліший березень за всю історію спостережень, як і всі попередні десять місяців, що встановлювали нові рекорди спеки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Метеорологи прогнозують новий кліматичний феномен: чи відпочине Земля від аномальної спеки 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
05.06.2024 2721
Еще материалы раздела «Суспільство»