Життя та Стиль
Суспільство
Ідеальна вечеря із простих інгредієнтів — і коштує всього 50 гривень: ситне рагу з кабачків
Це рагу — ідеальне поєднання простих інгредієнтів, які порівняно недорого коштують. Приготуйте на вечерю справжній кулінарний шедевр.
Щоб підкреслити нейтральний і дещо пісний смак кабачків в цьому рецепті використовується щавель, що дає "кислинку". Так у вас виходить ідеально збалансована і ситна страва, що підійде для літнього вечора. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
молоді кабачки - 600-700 г
помідори середнього розміру - 2-3 шт
щавель - 100 г
солодкий перець - 200 г
зелена цибуля - 4-5 шт
часник - 2 зубчики
цукор - 1 ч. ложка
борошно - 4 ст. ложки без гірки
сіль та перець - за смаком
соняшникова олія - для смаження
Спосіб приготування рагу з кабачків і щавлю:
- Всі продукти добре промийте і просушіть. Кабачки краще брати молоді, але якщо є насіння, то його потрібно видалити. Видаліть насіння і перегородки у перців.
- Щавель нашаткуйте ножем, подрібніть цибулю. Зверху на помідорах зробіть надріх хрест-навхрест, а потім облийте окропом. Так шкірка зніметься набагато швидше. Поріжте помідори на дрібні кубики.
- Поріжте перець на дрібні кубики. А кабачки кружечками товщиною до 4 мм.
- Розігрійте олію у глибокій сковороді, обсмажте цибулю з перцем — 5 хвилин, помішуючи.
- Тепер можна додати помідори, щавель, сіль, перець і цукор. Сковорідку потрібно накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати 25 хвилин.
- За цей час кабачки запаніруйте у борошні, обсмажте на іншій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
- Посоліть і викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав у себе зайву олію. Перекладіть у ємність з овочами.
- Все перемішайте, вичавіть через прес часник, протоміть під кришкою ще 4-5 хвилин.
Смачного!
Оценка материала:
Ідеальна вечеря із простих інгредієнтів — і коштує всього 50 гривень: ситне рагу з кабачків07.06.2024