Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати запечені баклажани з сиром та яйцем: рецепт від фудблогерки
Смачні, ароматні та надзвичайно сирні баклажани, від яких просто неможливо відірватись, а головне, їх приготування займає мінімум часу.
Цікавим рецептом запечених фаршированих баклажанів-човників поділилась на своїй сторінці фудблогерка Anna Terés. Готувати їх дуже легко та швидко, і вони можуть стати вашим повноцінним обідом чи вечерею. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажан - 2 шт.
Яєчні жовтки - 4 шт.
Томатний соус - 4 ст. л
Сир моцарела - 75 г
Помідори чері
Орегано
Петрушка
Олія
Сіль
Приготування:
- Розріжте баклажани навпіл уздовж;
- Приправте сіллю і невеликою кількістю олії;
- Випікайте їх серединкою донизу на пергаменті протягом 30 хв за 240°C;
- Подрібніть м'якуш баклажанів виделкою і викладіть зверху ложку томатного соусу та тертого сиру моцарела;
- Покладіть зверху половинки помідорів чері та зробіть заглиблення у сирі, щоб покласти туди яєчний жовток;
- Поставте в духовку на 5 хвилин за 220°C;
- Посипте подрібненою петрушкою і подавайте гарячими.
Поради:
Якщо ви хочете приготувати їх заздалегідь, то зберігайте уже смаженими в холодильнику, а поки розігріваєте духовку, викладіть на них начинку - і за декілька хвилин вони будуть готові до вживання.
Такі баклажани можна готувати хоч щодня, і вони ідеально смакуватимуть до святкового столу. За бажанням начинку можна змінити на власний розсуд.
Оценка материала:
Як приготувати запечені баклажани з сиром та яйцем: рецепт від фудблогерки09.06.2024