Життя та Стиль
Суспільство
Шашлик на мінеральній воді: класичний рецепт м'якого та соковитого м'яса
Рецепт шашлику, маринованого на мінеральній воді.
![10b9e87ab87a795db572822fc79bf94b_09.06.24](https://data.kontrakty.ua/cache/www/450,0/images/stories/FOTOS_NEW/10b9e87ab87a795db572822fc79bf94b_09.06.24.jpeg)
Якщо хочете прославитись як майстер приготування шашлику, пропонуємо приготувати шашлик на мінеральній воді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це традиційний рецепт, у якому немає нічого зайвого, лише ідеальне співвідношення смаку, соковитості та м'якості м'яса.
Це дуже здоровий рецепт приготування без додавання кетчупу, майонезу тощо, лише мінералка «для м'якості». А отримаєте смак натурального м'яса без прикрас.
Інгредієнти для приготування шашлику:
- Свинина (краще ошийок) — 2 кг.
- Цибуля — 500 г.
- Рафінована олія — 1 ст. л
- Приправа для шашлику - 1,5 ст. л,
- Сіль, мелений чорний перець, зелень — на смак.
- Часник — 5 зубків.
- Газована мінеральна вода — 1 літр.
Рецепт приготування:
- Свинину нарізати великими шматками.
- Цибулю порізати кільцями й викласти на м'ясо.
- Додати подрібнену зелень. Перед цим її, так само як і цибулю, пом'яти руками, щоб вони дали сік.
- Влити олію, додати всі спеції, покласти подрібнений часник. Ретельно все перемішати.
- Залити підготовлене м'ясо мінералкою і залишити маринуватися на 1-1,5 години.
- Шматочки м’яса нанизати на шампур, вкладаючи між ними кільця цибулі.
- Смажити шашлик, регулярно прокручуючи шампур над жаром, та час від часу поливати м’ясо зверху маринадом, у якому воно маринувалося.